Social

"Songs & Dances for Life"

La Institutul Cultural Roman "Titu Maiorescu" din Berlin va avea loc marti, 10 iunie, incepand cu ora 19.30, un concert live si prezentarea, in premiera germana, a CD-ului "Songs & Dances for Life" al interpretilor Diana Ketler (pian), Razvan Popovici (viola) si Christian Nas (viola).

CD-ul a aparut la "Humanitas multimedia" si a fost lansat in premiera in cadrul Festivalului SoNoRo de la Bucuresti.

Cantecele si dansurile vietii / Songs and dances of life celebreaza spatiul transilvanean, atat prin propria lui traditie muzicala, cat si prin lucrarile unor compozitori culti care s-au inspirat din ea.

Programul concertului cuprinde cantece transilvanene de recolta , catanie, balade , colinde, cantece de dor, precum si raritati muzicale de Fr. Liszt, Fr. Schubert, Bela Bartok, Gyorgy Ligeti, Leos Janacek, Bohuslav Martinu, Anatol Vieru, Dumitru Marinescu, Liviu Comes - inspirate de sonoritatile zonei transilvane.

Despre CD-ul pe care il vor lansa marti la ICR Berlin, in cadul Anului Dialogului Intercultural, artistii au declarat : "'Songs and Dances of Life' s-a nascut din dorinta de a celebra Transilvania si indeosebi orasul Sibiu (...), centru cultural de prestigiu, loc cosmopolit prin excelenta si imbinand o multitudine de culturi...Sa ii dam un trup muzical acestui centru al culturii a fost pentru noi o adevarata provocare.

Am incercat sa creeam o imagine cat mai complexa a acestor interferente culturale (…).Ceea ce ne-a surprins a fost faptul ca piesele la care ne-am oprit sunt surprinzator legate unele de celelalte, unite prin patrimoniul etnografic colectiv caruia ii apartin, in ciuda provenientei geografice total diferite."

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea