Social

#alegeri parlamentare #rezultate #udmr #ARD #pp-dd #sondaj

Sondaje CSCI si CCSB: USL va obtine peste 60% dintre voturi la alegerile parlamentare

USL ar urma sa obtina peste 50% dintre voturile celor care se vor prezenta la urne pe 9 decembrie la alegerile parlamentare, potrivit unor sondaje anuntate duminica seara de Antena 3.

Rezultatele sondajului CSCI indica faptul ca USL ar obtine 61% dintre voturi. Pe locurile urmatoare se situeaza ARD (19%), PP-DD (12%) si UDMR (5%). In schimb, sondajul realizat de CCSB ii crediteaza pe social-liberali cu 62% dintre voturi, la o distanta considerabila fata de ARD (17%), PP-DD (10%) si UDMR (5%).

In cazul ambelor sondaje, nu s-au precizat marja de eroare, tipul de esantion si cand anume au fost realizate.

Mirel Palada, directorul CCSB, a tinut sa precizeze ca rezultatele nu trebuie luate ca o previziune certa pentru vot. El a explicat ca, in timpul interviurilor, unii repondenti au tendinta de a afirma ca il vor sustine pe cel care ce pare a fi invingator. Astfel, daca USL se situeaza in fruntea sondajelor, persoanele chestionate spun ca voteaza cu aceasta formatiune politica, desi exista posibilitatea sa aleaga un alt partid sau sa nu mearga la vot.

Sursa foto: exclusivenews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea