Social

#studiu #incredere #romani #politicieni #imas

Sondaj IMAS: Romanii au din ce in ce mai putina incredere in politicieni

Gradul de incredere al romanilor in politicieni a scazut in luna octombrie, se arata intr-un sondaj IMAS, realizat la comanda ziarului Adevarul.

Desi este considerat de romani politicianul care prezinta cea mai multa incredere, Mugur Isarescu a avut parte de o scadere de la 35,8 % (septembrie) la 33% (octombrie).

Premierul Victor Ponta ocupa locul doi al clasamentului, cu 28,8 procente (cu 2,8 % mai putin fata de septembrie). Crin Antonescu, presedintele Senatului, ocupa cea de-a treia pozitie in topul increderii in politicieni, cu 24,5% (fata de 27,1% in luna septembrie).

Cea mai mare scadere fata de luna septembrie a inregistrat-o Mihai Razvan Ungureanu (foto), presedintele Fortei Civice. Daca in luna septembrie acesta era cotat cu 13,6%, in luna octombrie a inregistrat o cota de 6,4%.

Singurul politician are parte de o crestere in acest clasament este Corneliu Vadim Tudor, liderul PRM, de la 9,5% la 12,4%.

Sondajul IMAS a fost realizat intre 10 si 18 octombrie 2012, pe un esantion de 1039 de persoane. Marja de eroare a sondajului este de 3%.

Sursa foto: zf.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea