Social

#stare de bine #sondaj #flori #bucurie

SONDAJ: Florile le aduc bucurie si o stare de bine romanilor

Floria.ro, florarie de referinta pe piata de retail online din Romania, estimeaza ca toamna va aduce o crestere de 15% YoY in vanzarile de buchete si aranjamente florale. La dinamica pozitiva previzionata vor contribui noua colectie lansata, ce cuprinde peste 180 de buchete si aranjamente, dar si alti factori cum ar fi revenirea la birou intr-un procent tot mai mare si cresterea mediei comenzii. Potrivit estimarilor reprezentantilor florariei, sezonul de toamna va genera vanzari de peste 500.000 euro.

Un sondaj derulat recent de Floria.ro releva faptul ca romanii comanda flori din ce in ce mai mult pentru efectul lor, atat asupra celor care le primesc, cat si asupra celor ce daruiesc. Astfel, potrivit sondajului realizat de floraria online in luna iulie 2022, florile aduc bucurie (36%) si o stare de bine (26%), iar pentru 22% dintre romani a primi flori inseamna a primi apreciere. Astfel, dupa doi ani de restrictii si incertitudini cauzate de contextul pandemic, revenirea treptata la normal este celebrata de Floria.ro printr-o colectie de flori spectaculoasa, in cromatica calda si combinatii surprinzatoare.

Revenirea la birou aduce si o revitalizare a vanzarilor de flori pe zona corporate, unde Floria.ro estimeaza o crestere de 30% fata de nivelul din pandemie, cand segmentul a avut de suferit.

Varfurile de sezon

Noua colectie contine buchete si aranjamente florale cu preturi incepand de la 135 lei. Varful vanzarilor in lunile de toamna se atinge la final de sezon, odata cu sarbatorile Sf. Mihai si Gavril si Sf. Andrei. Vanzarile estimate pentru sezonul de toamna se ridica la peste 500.000 euro, in crestere cu 15% fata de toamna precedenta.

„Ne bazam pe cresterea cererii in acest sezon, odata cu ridicarea restrictiilor, a reluarii activitatii, a revenirii la un stil de viata prepandemic si estimam rezultate superioare fata de toamna trecuta. Inceputul de an scolar, Sf. Maria, dar si Halloween-ul, onomasticile precum Sf. Mihai si Gavril ori Sf. Andrei se numara printre cele mai importante zile ca numar de comenzi pentru noi, in sezonul de toamna. Ultimele luni ne-au aratat insa ca romanii comanda din ce in ce mai mult flori si in afara sarbatorilor consacrate, flori pentru acasa sau daruite fara o ocazie speciala. Asteptam, asadar, o toamna dinamica” - a precizat Marina Popescu, Director General Floria.ro.

Din punct de vedere al numarului de comenzi plasate, cele mai dinamice orase din Romania sunt Bucuresti si Cluj-Napoca, topul fiind completat de Ploiesti, Iasi, Timisoara, Brasov si Constanta. In ceea ce priveste comenzile din strainatate, Londra conduce topul cu cele mai multe comenzi plasate. In top se regasesc si Viena, Paris, Dublin, Milano, Munchen, Praga sau San Francisco.

Crizantemele, preferatele clientilor in acest sezon

Pentru colectia de toamna din acest an, designerii Floria au ales o cromatica calda, in nuante vibrante, specifice sezonului de toamna. Culorile-vedeta ale acestei toamne sunt rosu, galben, portocaliu, bordeaux si mov, aranjamentele florale transmitand energie, vitalitate, creativitate si optimism.  

Conform datelor florariei, crizantemele sunt cele mai cerute flori de catre clientii florariei, majoritatea produselor din colectia de sezon avand in compozitie diverse specii de crizanteme.

„Crizantemele sunt cele mai populare flori toamna aceasta, cele mai solicitate de catre clienti. Am tinut cont, bineinteles, de acest aspect si am inclus crizanteme in compozitia aranjamentelor florale din aceasta colectie. Noi avem 5-6 specii de crizanteme pe site, combinatiile propuse de designerii nostri sunt variate si de multe ori, surprinzatoare. Bineinteles ca majoritatea buchetelor de toamna pastreaza si flori all-season, precum trandafirii, dar si flori de vara, cum ar fi hortensia. Se schimba gama de culori, desigur, se opteaza mult pentru galben, orange, rosu sau mov”,  a mai precizat Marina Popescu.

Mai multe detalii despre noua colectie de buchete de flori de toamna pe Floria.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea