Social

# studiu frica #temeri romani #romani saraci #saracie

SONDAJ. De ce le este cel mai frica romanilor

Romanii cred ca traiesc intr-o tara nesigura, care se lupta cu saracia si coruptia, potrivit unui sondaj recent publicat de digi24.ro. Doi din 10 participanti la sondaj sunt de parere ca cel mai mare risc care ii ameninta ar fi razboiul.

Cercetarea Institutului Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES), realizata intre 17 si 22 aprilie 2015 pe 1.519 subiecti, arata ca cele mai mari probleme ale Romaniei sunt coruptia (30%) si saracia (28%). Romanii se tem cel mai mult de un potential razboi (19%) si de revenirea crizei economice (7%). Noua procente dintre cei intervievati cred ca in viitorul apropiat ar putea creste rata somajului si s-ar putea amplifica saracia in tara noastra. 20% dintre respondenti se tem de boli.

Numai 2% dintre participanti sunt optimisti si cred ca Romania nu este expusa niciunui risc.

"Sunt si surprize, si lucruri pe care le stiam Printre temele noi se numara razboiul, care e privit si ca un potentiale de neliniste personala, nu doar colectiva. Femeile se simt tot mai responsabile, se simt amenintate de riscuri mai noi, cum ar fi frica de o explozie nucleara sau degradarea mediului inconjurator", a explicat la Digi24 Vasile Dancu, directorul IRES.

Foto: selectnews.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea