Social

#medici #sondaj #munca in strainatate

Sondaj: 15 % dintre cadrele medicale ar pleca peste hotare

Procentul personalului din sectorul sanitar care ar parasi sistemul a ramas constant in ultimii ani.

Potrivit unui studiu al Centrului de Cercetare si Dezvoltare Sociala "Solidaritatea", 14, 5 % din cadrele medicale iau in calcul plecarea peste hotare. Acelasi studiu arata ca 52, 6 % dintre angajatii din sanatate nu vor sa-si schimbe locul de munca, in timp ce 20 % si-ar dori acest lucru insa tot in cadrul sistemului sanitar, scrie adevarul.ro.

Peste jumatate dintre medicii si asistentele care au participat la acest studiu au spus ca sunt nemultumiti de calitatea vietii lor profesionale.

In topul nemultumirilor se afla mediul de lucru periculos, lipsa dotarilor in spitale, programul obositor (aici se mentioneaza frecventa crescuta a turelor de noapte), precum si salariile mici. De asemenea, repondentii au aratat cu degetul catre felul in care se fac angajarile in sistem, si anume "pe pile". Totodata, ei sustin ca pentru a intra in sistemul sanitar trebuie sa oferi spaga .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea