Social

#absolventi ina #manageri #someri #bursa speciala guvern

Someri de lux prin programul "Bursa Speciala Guvernul Romaniei"

Guvernul a cheltuit cinci milioane de euro pentru scolirea a 149 de tineri viitori manageri publici pe care acum nu vrea sa-i mai angajeze.

Ei au fost trimisi trei ani la scoli straine in cadrul programului "Bursa Speciala Guvernul Romaniei " (BSGR), cu motivatia pompoasa ca la intoarcere "vor revigora" administratia publica romaneasca de pe functii de raspundere, scrie Evenimentul Zilei.

Dintre cei 149 de tineri bursieri, 90 sunt inca la studii in strainatate . Cei 59 de absolventi nu lucreaza insa in pozitiile promise prin contract. Multi au renuntat sa mai astepte si lucreaza in alte firme din tara si din strainatate.

Alti 18 au decis insa sa dea in judecata statul pentru a-si primi drepturile garantate prin contract, sapte dintre ei declansand deja proceduri individuale in instanta pentru rezilierea contractelor fara sa fie nevoiti sa plateasca vreo despagubire .

Chiar daca programul le obliga sa le ofere locuri de munca bursierilor, institutiile statului , imbacsite de birocratie , sunt in continuare incapabile sa le asigure un post. Cu atat mai mult cu cat acesti tineri trebuie, prin contract, sa detina posturi de conducere si de raspundere, care sunt deja ocupate

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea