Social

#igienizare sppitale #igienizare clinici

Solutii eficiente pentru igiena in clinici, cabinete medicale si spitale

Ultima perioada ne-a facut sa constientizam mai bine importanta pe care o are o igienizare temeinica a spatiilor in care ne desfasuram activitatile de zi cu zi. Mai ales daca este vorba despre medii in care exista un risc ridicat de transmitere a unor virusuri sau bacterii, asa cum sunt, de exemplu, spitalele, clinicile sau cabinetele medicale, igienizarea trebuie sa se realizeze cu si mai mare strictete, iar regulile de igiena trebuie respectate pana in cel mai mic detaliu.

Exista solutii eficiente pentru mentinerea igienei in astfel de spatii, iar cele mai importante informatii despre acestea le poti descoperi mai jos. 

Dezinfectarea suprafetelor si a obiectelor de lucru 

Pastrarea suprafetelor si a obiectelor de lucru curate este extrem de importanta, mai ales in timpul unei pandemii, dar nu numai. Pe langa suprafetele generale – podea, scaune, manerele usilor, mese, birouri, este important ca si obiectele de lucru sa fie dezinfectate in mod frecvent, mai ales daca este vorba de utilizarea acestora de mai multe ori in decursul unei zile. Atat pentru sanatatea personalului, cat si pentru cea a pacientilor, este important ca dezinfectarea sa se realizeze cu produse verificate, astfel incat eficienta acestora sa fie cea mai ridicata. 

Precautii in vederea mentinerii spatiilor interioare curate 

Pe langa curatarea propriu-zisa, este important si modul in care se reuseste mentinerea spatiilor interioare curate. Mai ales atunci cand este vorba de clinici, de cabinete medicale sau de spitale, locuri in care exista un du-te-vino continuu al pacientilor, al medicilor si asistentelor, este nevoie de masuri suplimentare in vederea mentinerii spatiilor curate in interior. Iar cand discutam despre spatii curate, discutam, de fapt, despre a tine la distanta nu murdaria, ci virusurile si bacteriile pe care le poti purta cu tine dintr-un loc in altul. Inca de la primul pas facut in interiorul unei clinici, un pacient poate aduce cu sine aceste pericole, iar pentru a preveni acest lucru, o solutie eficienta este reprezentata de utilizarea unor  covoare dezinfectante la intrare. 

Mai mult decat atat, imediat dupa intrarea in clinica sau in spital este recomandat ca pantofii de exterior sa fie acoperiti cu ajutorul unor acoperitori pantofi care sa limiteze imprastierea virusurilor si bacteriilor pe suprafete intinse. Aceasta este o solutie extrem de practica in vederea mentinerii unui spatiu curat, iar pacientii vor putea aprecia grija pe care clinica o acorda sanatatii si sigurantei lor. 

Protectia completa a pacientilor 

Daca picioarele pot fi protejate in vederea limitarii raspandirii pericolelor cu ajutorul acoperitorilor mai sus mentionate, si pentru restul corpului pot fi utilizate halate protectie care sa asigure o protectie eficienta din ambele parti. Utilizarea acestora ofera un grad ridicat de protectie purtatorului, reprezentand o bariera impotriva contactarii unor virusuri, iar pentru clinica este o masura de protectie in plus in vederea limitarii raspandirii pericolelor mai ales in cazul in care se formeaza aglomeratie in holul de asteptare sau in diverse spatii. Utilizarea unor manusi este extrem de importanta din acest punct de vedere, mai ales ca in mod frecvent virusurile sau bacteriile se raspandesc mai ales prin atingerea suprafetelor infectate cu mana, dusa ulterior la nas, la ochi sau la gura. 

Utilizarea unor astfel de obiecte este complementara unei dezinfectari frecvente si eficiente a spatiilor interioare din spitale, din clinici sau cabinete medicale, fiind una dintre principalele modalitati de preventie a raspandirii unor boli respiratorii sau de alte tipuri.

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea