Social

#scoala #copii #romi

Solutia pentru copiii rromi: separarea de romani!

Statul vrea sa creeze clase speciale pentru copiii de etnie rroma , cu predare in limba materna . ONG-urile se opun.

Solutia a fost propusa de Oanei Badea, secretar de stat pentru invatamantul in limbile minoritatilor nationale si relatia cu Parlamentul din Ministerul Educatiei. Raportul ei precizeaza necesitatea crearii de clase separate pentru elevii de etnie rroma.

"Principiul pe care se bazeaza implementarea politicilor noastre este accesul egal la educatie pentru toate minoritatile. Am luat in calcul acest risc si am propus derularea unor programe de pregatire a mediatorilor scolari , menite sa asigure comunicarea permanenta elev-cadru didactic", a spus Badea.

Solutia nu este vazuta ca ideala de Stefan Vlaston, presedintele asociatiei EDU CER, care acuza autoritatile de discriminare.

"Formarea unor clase speciale pentru copiii rromi nu poate avea niciun rezultat pozitiv. Este evident ca se vor crea discriminari . Copiii rromi trebuie sa traiasca laolalta cu cei romani, sa se joace impreuna, sa discute, sa invete de la ai nostri cum sa se poarte. Faptul ca se vor pastra locuri speciale pentru absolventii minoritari ai claselor a 8-a este un lucru bun, deoarece acestia constituie un segment refractar al societatii", a declarat pentru Gardianul Vlaston.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea