Social

# traditii si superstii solstitiul #solstitiul de vara #vara #sanziene

Solstitiul de vara. Astazi este cea mai lunga zi din an! Traditii si superstitii!

Anul acesta, solstitiul de vara are loc pe 21 iunie, la ora 13:51. Aceasta duminica este cea mai lunga zi din an si marcheaza inceputul verii astronomice. 

Pe langa acest fenomen, solstitiul de vara are si semnificatii spirituale. Potrivit tradietie, aceasta zi se serbeaza prin focurile de Sanziene, care se celebreaza pe 24 iunie. Se spune ca este bine ca oamenii sa se roteasca in jurul focurilor si apoi sa arunce brauri de pelin in jar, pentru ca acestea sa arda necazurile. 

De asemenea, conform traditiei, cei care sar peste foc vor fi aparati de boli si de duhurile rele. Solstitiul de vara este favorabil unor magii puternice, care te pot ajuta sa ai parte de noroc in dragoste, prosperitate si sanatate. 

O altă traditie spune ca in aceasta zi este bine sa iti pui o bijuterie de aur pe un snur. Astfel, cu o zi inainte, bijuteria era pusa alaturi de diferite ierburi miraculoase (cimbru, salvie, rozmarin, lavanda) intr-un vas rezistent la foc, dupa care, in dimineata solstitiului se scotea obiectul din vas, era cufundat intr-un vas cu apa curata, apoi trecut prin foc. Acest ritual ajuta persoanele care au ghinion in dragoste. 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea