Social

#obiceiuri solstitiu vara #traditii solstitiu vara #semnificatie solstitiu vara # solstitiu vara 2022 #solstitiu vara

Solstitiu de vara 2022. Astazi este cea mai lunga zi din an

Marti, 21 iunie, are loc solstitiul de vara. Planul determinat de centrul Soarelui si de axa de rotatie a Pamantului este perpendicular pe planul orbitei Terrei, iar in emisfera nordica, ziua de 21 iunie este cea mai lunga zi din an, aceasta fiind apoi urmata de cea mai scurta noapte.

Longitudinea astronomica a Soarelui este astazi de 90 grade, iar corpul ceresc descrie miscarea diurna pe Tropicul Racului.

Ziua in care observam solstitiu de vara marcheaza inceputul verii astronomice.

Dupa momentul solstitiului, Soarele isi incepe drumul lung de sase luni spre sud, timp in care durata zilei va scadea, iar noaptea va creste. Punctul maxim de crestere al noptii va avea loc pe 21 decembrie, cand are loc solstitiu de iarna, inregistrandu-se cea mai lunga noapte din an.

Daca in emisfera nordica avem parte de solstitiu de vara, in emisfera sudica, in aceasta zi, astronomii observa solstitiul de iarna.

Denumirea de "solstitiu" provine din limba latina si poate fi tradus ca "Soarele sta". Termenul este format din sol (soare) si stitium, de la verbul sistere (a se opri, a ramane constant).

Solstitiul de vara 2022 – traditii si superstitii

Potrivit traditiei, cei care sar peste foc vor fi aparati de boli si de duhurile rele. Solstitiul de vara este favorabil unor magii puternice, care te pot ajuta sa ai parte de noroc in dragoste, prosperitate si sanatate.

O alta traditie spune ca in aceasta zi este bine sa iti pui o bijuterie de aur pe un snur. Astfel, cu o zi inainte, bijuteria era pusa alaturi de diferite ierburi miraculoase (cimbru, salvie, rozmarin, lavanda) intr-un vas rezistent la foc, dupa care, in dimineata solstitiului se scotea obiectul din vas, se scufunda intr-un vas cu apa curata, apoi se trece prin foc. Acest ritual ajuta persoanele care au ghinion in dragoste.

FOTO: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea