Social

#greva #ratb #metrou

"Solidaritatea" RATB: Pe 1 iunie circula toate autobuzele si mare parte din tramvaie si troleibuze

Dupa ce au anuntat ca vor intra in greva de " solidaritate " cu angajatii din administratie si invatamant pe 1 iunie, sindicalistii de la RATB au anuntat, dupa discutiile de vineri cu primarul general Sorin Oprescu, ca marti vor circula toate autobuzele din Bucuresti, precum si 85% din tramvaie si troleibuze.

Potrivit presedintelui Sindicatului Transportatorilor RATB, Mircea Ionescu, 85% din cele 537 de tramvaie din Capitala vor circula pe 1 iunie, pentru ca "masurile de austeritate anuntate de Guvern nu ne afecteaza", scrie Ziarul Financiar.

El a precizat si ca autobuzele din Bucuresti vor circula si in 1 iunie, cand a fost anuntata greva de solidaritate.

Ionescu spune ca la RATB exista 11 sindicate, care au aproximativ 11.800 membri. Dintre acestea, doar un singur sindicat doreste sa se solidarizeze cu greva anuntata pentru 1 iunie.

Nici angajatii Tarom nu mai fac greva. Dupa ce s-a spus ca angajatii Tarom vor protesta alaturi de bugetari pe 31 mai, operatorul aerian a anuntat ca zborurile programate in perioada 30 mai - vor fi operate in regim normal.

Potrivit ZF, salariatii Tarom au renuntat la greva de solidaritate de luni deoarece nu s-au strans semnaturile necesare pentru acest protest, urmand sa faca in 31 mai o greva japoneza si sa decida ulterior data grevei generale.

La randul lor, ceferistii inca nu au decis daca incep greva generala . Potrivit Realitatea.net, presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva (FML), Iulian Mantescu, a declarat vineri in cadrul unei conferinte de presa ca sindicatele din CFR vor decide luni, la ora 12.00, daca vor intra in greva generala in 2 iunie.

"Luni, la ora 12.00, vom anunta daca sindicatele CFR vor intra sau nu in greva generala pe 2 iunie. Daca si salariatii CFR vor fi afectati de reducerile salariale de 25%, la orice ora putem declansa greva generala", a spus Mantescu.

Vicepresedintele Mecanicilor de Locomotiva, Voicu Sala, declara joi ca sindicatele CFR nu vor intra in greva, precizand ca feroviarii nu vor fi afectati de reducerea salariilor cu 25%. Sala spunea ca feroviarii au suferit deja, iar o greva generala ar duce la "distrugerea" companiilor CFR din punct de vedere financiar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea