Social

Soferii vor plati "buvinieta" pentru a circula in centru

Soferii care vor sa mearga cu masinile prin centrul Capitalei vor fi obligati sa plateasca o taxa numita "buvinieta", conform unui proiect al municipalitatii. "Taxa - denumita buvinieta dupa modelul AND, rovinieta - nu este o noutate.
Ea functioneaza cu succes si in alte capitale si este o masura de descongestionare a traficului, pe de o parte, iar pe de alta parte, de reducere a nivelului de poluare. Cine vrea sa circule pe Magheru plateste", a declarat Gheorghe Udriste , directorul Directiei Transporturi si Siguranta Circulatiei din cadrul Primariei Capitalei.
Initiativa a aparut in urma unui studiu de management al traficului, potrivit caruia instituirea taxei ar putea duce la reducerea poluarii si a traficului in zona ultracentrala. Taxa ar urma sa fie stabilita in functie de: capacitatea cilindrica a motorului masinii, modelul, dimensiunile si greutatea vehiculului. Banii incasati din aceasta taxa vor fi folositi pentru investitii in infrastructura rutiera . Arterele vizate de municipalitate pentru introducerea acestei taxe sunt delimitate de Piata Unirii si Piata Victoriei , respectiv Bulevardul I.C. Bratianu-Bd. Nicolae Balcescu-Bd. General Gh. Magheru-Bd. Lascar Catargiu. O asemenea taxa se mai percepe la Londra, unde a fost introdusa in urma cu trei ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea