Social

#sanctiuni #evaziune fiscala #soferi #autovehicule #inmatriculare #drept de proprietate automobil

Soferii, sanctionati daca circula cu o masina care nu este inmatriculata pe numele lor

Conducatorii auto ar putea fi sanctionati daca se afla la volanul unor vehicule care nu sunt inmatriculate pe numele lor, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta de modificare si completare a a OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

Ministerul Afacerilor Interne va lua aceasta masura pentru a evita situatiile provocate in ultimii ani de conducatorii auto care au comis infractiuni cu ajutorul unor vehicule inmatriculate in alte state si de a evita evaziunea fiscala legata de transcrierea dreptului de proprietate a unui automobil inmatriculat deja in Romania.

Daca proiectul va fi aprobat, vanzatorul unui automobil inmatriculat in Romania va fi oblicat ca, in termen de cinci zile lucratoare de la instrainarea masinii, sa comunice autoritatilor datele noului proprietar. In termen de maximum 30 de zile, clientul va trebuie sa declare si sa inregistreze vehiculul pe nunmele sau.

In cazul celor care au automobile inmatriculate in afara Romaniei, acestia vor fi obligati sa prezinte politistilor un document care dovedeste titlul de proprietate, insotit de o traducere legalizata. In caz contrar, conducatorul risca o amenda cuprinsa intre 450 si 600 de lei.

Proiectul a fost postat, vineri, pe site-ul MAI, el fiind in dezbatere publica timp de 10 zile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea