Social

#cumparare rovinieta #rovinieta #amenda rovigneta

Soferii pot fi amendati o singura data pe luna daca circula fara rovinieta

Proiectul legislativ care prevede ca procesele verbale de constatare a contravenientei pentru soferii care circula fara rovinieta trebuie aduse la cunostinta in maximum 30 de zile a fost adoptat, marti, de Camera Deputatilor, care este for legislativ.

In cele 30 de zile, conducatorii auto nu mai pot fi sanctionati pentru aceeasi fapta.

"Fapta de a circula fara a detine rovinieta valabila constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda, procesul verbal de constatare a contraventiei se poate incheia si in lipsa contravenientului, dupa identificarea acestuia in baza de date a Ministerului Administratiei si Internelor", se arata in document.

"Procesul verbal se intocmeste si se comunica contravenientului in termen de maximum 30 de zile lucratoare de la data constatarii contraventiei. Daca in acest interval sunt emise mai multe procese verbale, contravenientul va plati contraventia si tariful de despagubire doar pentru primul proces verbal emis", se precizeaza in legea adoptata de deputati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea