Social

#amenda #soferi #gps #marea britanie #europa

Soferii nu mai au voie sa foloseasca GPS-ul sau handsfree-ul. In ce tara din Europa s-a dat aceasta lege

Folosirea GPS-ului penru navigare, dar si a sistemului hands free au devenit ilegale intr-o tara din Europa in care locuiesc multi romani. Amenzile sunt uriase pentru cei care sunt prinsi de politisti.

 

Cei care sunt prinsi in trafic, in Marea Britanie, ca folosesc navigatorul prin satelit, vor primi o amenda de pana la 1.000 de lire sterline, potrivit Codului Rutier.

"Este ilegal sa tineti si sa folositi un telefon, un navigator prin satelit, o tableta sau orice dispozitiv care poate trimite sau primi date, in timp ce conduceti sau ghidati o motocicleta. Aceasta inseamna ca nu trebuie sa utilizati un dispozitiv in mana din niciun motiv, fie online, fie offline.

De exemplu, nu trebuie sa trimiteti mesaje text, sa efectuati apeluri, sa faceti fotografii sau videoclipuri sau sa navigati pe web.", prevede legea, potrivit Adevarul.

Astfel, potrivit legii, plasarea unui navigator prin satelit la linia ochilor, in timpul condusului, sau oriunde altundeva unde vederea asupra drumului din fata poate fi redusa, este vazuta ca infractiune.

La capitolul infractiuni intra si utilizarea echipamentului hands-free, deoarece se considerata ca distrage atentia de la drum, soferul putand fi pasibil de acuzatia de conducere neglijenta.

FOTO: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea