Social

#casco #soferi #asigurare casco #cauciucuri iarna

Soferii fara cauciucuri de iarna nu primesc banii de pe asigurarea CASCO

Marile societati de asigurare din Romania anunta ca isi vor penaliza clientii care nu au anvelope de iarna, chiar daca si Politia sanctioneaza aceasta abatere.

In Romania se vand de anual peste 2,3 milioane de cauciuri de iarna, mult mai multe fata de cele de vara. Acesta este efectul direct al legii care ii obliga pe toti soferii care circula pe drumuri cu zapada, polei sau gheata sa aiba anvelope corespunzatoare.

Cei care nu au anvelope de iarna risca o amenda care poate ajunge si pana la 1300 de lei. In plus, de anul acesta, si societatile de asigurare isi vor sanctiona clientii care risca sa ramana fara despagubire sau cu o valoare mai mica decat dauna in caz de accident.

Aceasta decizie este acoperita de lege si aprobata de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.


Cum trebuie sa fie cauciucurile de iarna

Pentru a vedea daca pneurile sunt corespunzatoare sau nu, cumparatorul trebuie sa se uite pe inscriptiile din fabricatie. Conform Directivei Europene nr. 92/23/CE, pentru a fi acceptate ca anvelope de iarna, acestea trebuie sa fie inscriptionate cu unul dintre simbolurile "M+S", "M.S." sau "M&S".

Potrivit legii, sunt sanctionati soferii care nu au anvelope corespunzatoare si care sunt prinsi pe drumuri publice acoperite cu zapada, gheata sau polei.

Sursa foto: botosaninecenzurat.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea