Social

# locuinte ocupate abuziv #italia #romani

Socul urias trait de o familie de romani stabiliti in Italia cand s-au intors din vacanta petrecuta in Romania

O familie de romani stabilita in Italia a avut un soc urias cand s-a intors acasa dupa ce a petrecut vacanta de sarbatori in Romania. Autoritatile din Italia spun ca acest fenomen a luat amploare in Italia.

 

Cuplul de romani si fiul in varsta de 4 ani stau intr-o locuinta sociala din Camastra, provincia Agrigento. De Craciun au revenit in Romania pentru a petrece sarbatorile cu familia, insa la intoarcerea in Italia au avut parte de un soc urias. Locuinta lor era ocupata de alte persoane. Desi au incercat sa ajunga la o intelege cu noii proprietari, nu a fost chip ca acestia sa plece din casa. Ei au decis sa faca o plangere impotriva celor care au intrat abuziv in locuinta lor, proaspat renovata, dar pana cand instanta le va da dreptate, sunt obligati sa stea la prieteni.

Acest fenomen a luat amploare in Italia, in special in orasele mari. Din pacate, legal, politistii nu ii pot forta pe cei care ocupa abuziv locuintele sa iasa din casa. De asemenea, nici judecatorul penal nu-i poate obliga sa o returneze proprietarilor.

De aceea, autoritatile au inceput sa ia masuri, oferind un sprijin economic pentru proprietarii care nu isi pot folosi locuintele, pentru ca sunt ocupate ilegal. In acest sens, s-a propus infiintarea unui fond de solidaritate in valoare de 10 milioane euro, disponibil in 2022.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea