Social

#red hot chili peppers #melodii tortura #atentat 11 septembrie 2001 #detinut

Socant: ce melodii foloseste CIA pentru a-si tortura detinutii

CIA a folosit cantece ale trupei rock Red Hot Chili Peppers pentru a tortura un prizonier, dupa atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001.

Potrivit Comisiei de Spionaj a Senatului american, care a declasificat un "interogatoriu imbunatatit", conditiile de detentie din penitenciarele speciale sunt deplorabile, iar tehnicile de interogare sunt absolut bizare. Unul dintre detinuti sustine ca a fost supus la cel putin 10 metode de tortura. Printre altele, el a fost legat de maini si atarnat de tavanul celulei, in timp ce in difuzoare se auzeau neintrerupt, la volum foarte mare, piese interpretate de formatia Red Hot Chili Peppers.

In ultimii ani, trupe celebre precum REM, Rage Against the Machine, Metallica si Skinny Puppy au denuntat utilizarea cantecelor lor, difuzate ore intregi, fara intrerupere si la un volum ridicat, in celulele detinutilor de la Guantanamo. Metallica a cerut oficial Pentagonului, in urma cu un an, sa nu mai difuzeze piesele lor.

Susa foto: captaintravel.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea