Social

#Confederatia Nationala a Antreprenorilor Mici si Mijlocii #C.A.P.I.M.E.D. Romania # romani italia #romani

"Soarta a peste 1.500.000 de romani din Italia, ignorata de Guvernul Romaniei, care incalca art. 17 din Constitutie”

Proiectul „Vreau sa lucrez legal in Europa mea!”, care a fost aprobat cu greu spre finantare de Ministerul Fondurilor Europene al fostului Guvern Ciolos, este tergiversat de actualul Guvern Grindeanu. Din acest motiv, soarta a peste 1.500.000 de romani care locuiesc in Italia este incerta, fiind foarte expusi la fenomene periculoase, precum munca “la negru” si sclavagism modern.

Confederatia Nationala a Antreprenorilor Mici si Mijlocii (C.A.P.I.M.E.D. Romania), initiatoarea proiectului, critica dur dezinteresul total al Guvernului referitor la viata tot mai grea a romanilor care lucreaza in Italia, majoritatea dintre ei fara carte de munca, si trage un puternic semnal de alarma cu privire la numarul tot mai mare al concetatenilor nostri din Diaspora care sunt abuzati sau chiar omorati. Totodata, C.A.P.I.M.E.D. Romania afirma ca primeste mii de scrisori ale romanilor care semnaleaza abuzuri, insa la ora actuala nu pot fi reprezentati legal intrucat acest proiect inca nu a primit finantare, Guvernul Romaniei incalcand astfel articolul 17 din Constitutia Romaniei.

“Vad ca si actualul Guvern se joaca cu focul si refuza un drept constitutional al romanilor din Diaspora, dreptul a fi protejat de Stat, conform articolului nr. 17. Este inadmisibil cum deja trei guverne se joaca, la propriu, cu soarta a peste 1,5 milioane de concetateni din Diaspora, politizand un subiect de-o importanta fara precedent. Deja numarul romanilor din Italia care sunt abuzati este intr-o crestere alarmanta, femeile fiind cele mai expuse, iar Guvernul Romaniei inca nu are o strategie fezabila de a-i proteja. Noi – Confederatia Nationala a Antreprenorilor Mici si Mijlocii - am propus acest proiect de reprezentare a intereselor tuturor romanilor care lucreaza pe teritoriul Italiei, care a fost aprobat spre finantare cu intarziere de Guvernul Ciolos. Cum s-a schimbat Guvernul, acea aprobare vad ca nu este recunoscuta de actualul Guvern, care afirma ca Ministerul Romanilor de Pretutindeni este in restructurare, ignorand astfel nevoia urgenta a peste 1,5 milioane de romani de a fi reprezentati legal in Italia. Zilele trecute, un roman de 30 de ani a fost omorat in Sicilia, fiind doar unul dintre cazurile asemanatoare de concetateni de-ai nostri care au pierit tragic din cauza ca nu au fost reprezentati. Cer Guvernului Romaniei sa-si scoata constiinta de la naftalina si sa actioneze urgent, aparand drepturile constitutionale ale cetatenilor lor”, declara Carmen Luminita Andrei, presedintele Confederatiei Nationale a Antreprenorilor Mici si Mijlocii, stabilita de 27 in Italia si de 8 ani prezenta in Sicilia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea