Social

#boli de inima #soare #specialisti #expunere soare

Soarele te protejeaza impotriva bolilor de inima. Ce spun specialistii

Expunerea moderata la soare reduce riscul bolilor de inima, anunta un grup de cercetatori din Novarra, Italia. Recentul studiu efectuat de acestia demonstreaza ca nivelul scazut al vitaminei D este responsabil de declansarea afectiunilor coronariene la majoritatea pacientilor cu afectiuni cardiace.

Denumita si "vitamina soarelui", vitamina D este considerata ca fiind benefica pentru corpul uman, existand posibilitatea ca noi procedee de tratamente naturiste cu bai de soare sa fie aplicate cadiacilor in viitorul apropiat. Vitamina D poate fi furnizata organismului si prin alimentatie, consumand peste, oua sau cereale.

Cercetarea efectuata de echipa de medici italieni, condusa de cardiologul Monica Verdoia, a evidentiat faptul ca sapte din zece bolnavi de inima au carente de vitamina D in organism. Studiul a fost prezentat recent la Colegiul American de Cardiologie din Washington.

Sursa foto: womenpla.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea