Social

#interzis #obama #volan #sms

SMS-urile la volan vor fi interzise in SUA

Barack Obama nu mai vrea sms-uri trimise de americani cat timp sunt la volan . Presedintele american a semnat ieri un decret care le interzice agentilor statului federal sa trimita mesaje scrise cand sunt la volan.

Noul decret prevede ca angajatii federali "nu trebuie sa scrie SMS-uri' cand conduc vehicule de serviciu sau vehiculul lor personal din motive profesionale. Ei nu mai pot folosi aparatele mobile furnizate de angajatorul lor pentru a trimite mesaje text cand sunt la volan", dupa cum noteaza Adevarul.

Prin aceasta masura se doreste scaderea numarului de americani care mor din cauza neatentiei provocate de scrisul de mesaje la volan. Statisticile arata ca peste 6.000 de persoane si-au pierdut viata iar o jumatate de milion au fost ranite, anul trecut in SUA din aceasta cauza. Acest decret isi doreste sa trimita “un mesaj clar americanilor: a fi distrat la volan este periculos si inacceptabil", a declarat ministrul american al transporturilor Ray LaHood.

In ultima vreme autoritatile americane au inasprit masurile indreptate soferilor care folosesc telefonul mobil la volan. Astfel, numai sase state din componenta SUA si capitala Washington au interzis telefonul la volan. Circa 18 state si capitala americana interzic trimiterea de SMS-uri la volan.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea