Social

#slovenia #adoptare #bulgaria #raport #schengen

Slovenia amana adoptarea rapoartelor privind aderarea Bulgariei la Schengen

Adoptarea rapoartelor privind pregatirea tehnica a Bulgariei pentru aderarea la spatiul Schengen a fost amanata din cauza problemelor invocate de Slovenia, a declarat Dimitar Gheorghiev, adjunctul ministrului bulgar de Interne, pentru agentia BTA.

Slovenia s-a aratat nemultumita de faptul cu Bulgaria a oferit politiei sale militare acces la Sistemul Informatic Schengen ( SIS ). Gheorghiev spune insa ca la originea acestei probleme este atitudinea Sloveniei, care nu si-a trimis reprezentatii pentru a monitoriza, pe teren, nivelul de pregatire al statului bulgar.

In schimb, Romania nu a acordat acces la SIS politiei sale militare. 

Saptamana trecuta, membrii grupului de evaluare Schengen (Sch-Eval) au adoptat raportul tehnic SIS/SIRENE privind Romania. Raportul urmeaza sa ajunga si la Parlamentul European, prin comisia de Libertati Civile, Afaceri Interne si Justine, care va da un aviz, favorabil sau nefavorabil.

Ministrii de Interne din tarile Uniunii Europene se vor intalni la finele lunii februarie, pentru a stabili care sunt pasii pe care Romania trebuie sa-i parcurga pentru aderarea la Schengen.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea