Social

# autor rulate # autor rulate skoda #skoda

Skoda rulate, unele dintre cele mai apreciate masini de pe piata second-hand

Masinile Skoda sunt unele dintre cele mai cautate masini de pe piata second-hand. Fondata in anul 1859, Skoda se numara printre cei mai vechi producatori de masini din lume, precum Daimler, Opel, Peugeot sau Tatra. La achizitia masinilor, fie ca acestea sunt noi sau second-hand, cumparatorii sunt influentati intotdeauna si de prestigiul marcii auto si de istoria acesteia, nu doar de fiabilitate si performante.

 

La infiintare, numele purtat de Skoda a fost Laurin & Klement (dupa numele celor doi fondatori Václav Laurin and Václav Klement), iar primele activitati desfasurate au constat in productia de biciclete si motociclete, Skoda fiind considerata, de altfel, unul dintre creatorii motocicletei. Productia de masini a debutat in anul 1905, Skoda fiind, dupa Tarta, al doilea cel mai vechi producator de masini din tarile cehe.

Prima masina lansata pe piata s-a numit Voiturette A, iar producatorul a inceput sa activeze efectiv sub denumirea de Skoda incepand cu anul 1925. In 1936, Skoda era deja unul dintre liderii pietei din Cehoslovacia, avand mai multe modele in portofoliu. Un debut impresionant pentru un producator de masini, ce conteaza foarte mult pentru prestigiul masinilor auto rulate Skoda.     

O etapa foarte importanta din istoria marcii Skoda a fost cea din perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial. Ocupata de Germania in timpul conflagratiei mondiale, Cehoslovacia a trebuit sa iti puna fabricile la dispozitia acesteia. Skoda a fost nevoita sa produca componente militare, iar fabrica a fost bombardata in mod repetat de fortele aeriene si britanice, fiind distrusa complet in 1945.

Dupa reconstructia fabricii, Skoda a trebuit sa devina parte a economiei comuniste, insa, chiar si asa, si-a pastrat, in continuare, reputatia, in ciuda pierderii contactului cu evolutia tehnologica din tarile non-comuniste. Astazi, marca Skoda se afla in top in sondajele privind satisfactia clientilor, masinile second hand Skoda fiind, de asemenea, foarte apreciate. 

In anul 1959,  compania a lansat modelele Felicia, un mic coupe gandit special pentru export, si Octavia. De asemenea, a inceput sa isi extinda distributia pe pietele globale, iar in anii ’60 isi comercializa deja masinile in peste 60 de tari.In prezent, Skoda este a doua companie ca marime dupa venituri din Cehia, generand venituri echivalente cu 5% din Produsul Intern Brut al tarii.

Anii ’70 si ’80 au coincis cu lansarea de noi modele, iar in 1991 grupul Volkswagen a decis sa investeasca in privatizarea Skoda, dupa caderea comunismului. Preluarea completa a Skoda a avut loc in anul 2000, iar tranzactia a coincis cu o imbunatatirea foarte mare a ingineriei, a stilului si a prestigiului marcii Skoda.  Astazi modele Skoda, inclusiv cele rulate, sunt deosebit de apreciate peste tot in lume.

Dintre acestea, se distinge Octavia, unul dintre cele mai de succes modele ale producatorului ceh de automobile, considerata, in urma mai multor teste specializate, una dintre cele mai bune masini urbane din lume. Specialistii din domeniu au declarat-o in unanimitate o alternativa demna de luat in considerare chiar si pentru Volkswagen pe piata masinilor second-hand.

In continuare, Skoda intentioneaza sa lanseze modele cu cele mai noi tehnologii si sa-si creasca prestigiul si notorietatea pe segmentul masinilor noi. Tototdata, masinile auto rulate Skoda aflate in piata sunt deja foarte apreciate si sunt o dovada a faptului ca marca Skoda a devenit in ultimii ani tot mai puternica si mai apreciata la nivel international.  

FOTO: tiriacauto.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea