Social

Situatie tensionata in Fasia Gaza. Din nou.

Dupa confruntarile intre armata israeliana si militantii Hamas, de marti noapte, situatia in Fasia Gaza a devenit din nou tensionata. Trei soldati israelieni si patru membri ai gruparii Hamas si-au pierdut viata in ultimele confruntari , in urma carora armata israeliana a decis sa nu mai livreze combustibil centralei electrice din Gaza.

Chiar in ziua in care armata israeliana a lansat ofensiva in Gaza, livrarile de combustibil trebuiau sa fie reluate. Acestea au fost suspendate si pe 9 aprilie, dupa un atac al palestinienilor asupra terminalului care serveste transportului de combustibil intre Israel si Gaza.

Cu toate ca Gaza risca din nou o criza umanitara, liderii Hamas considera luptele de noaptea trecuta drept un succes pentru ca au ucis 3 soldati israelieni. „Soldatul sionist are patru alternative cand intra in Gaza: moare, e rapit, e ranit grav sau e marcat psihic”, a declarat Abu Obeida, purtator de cuvant al Hamas.

Luptele continue din Gaza submineaza eforturile guvernului palestinian, moderat de la Ramallah, sa reia negocierile de pace cu Israelul. „Regimul terorist din Gaza continua sa atace din nefericire civilii israelieni si continua sa isi sporeasca arsenalul militar. Armata israeliana actioneaza doar ca sa apere populatia”, a spus Mark Regev, purtator de cuvant al guvernului israelian.

Fostul presedinte american Jimmy Carter, aflat in vizita in Orientul Mijlociu, a atentionat guvernul israelian ca face o greseala daca lasa Hamasul in afara negocierilor de pace. Carter, care a mediat tratatul de pace al Israelului cu Egiptul acum trei decenii, a fost primit cu raceala in Israel, pentru ca este acuzat ca sustine Hamasul.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea