Social

#vaccin antirabic #spitalul judetean vaslui #muscati de caini

Situatie critica la Vaslui: Spitalul Judetean a ramas fara vaccin antirabic

Vasluienii care sunt muscati de caini sau alte animale nu mai pot fi imunizati impotriva turbarii. Motivul? Oficialii Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui spun ca stocurile de vaccin antirabic s-au epuizat.

Situatia este una grava, in conditiile in care rabia este o boala mortala, iar imunizarea pacientului trebuie sa se faca in maximum 72 de ore de la muscatura.

"Din pacate, nu mai putem respecta protocoalele si sa vaccinam antirabic pacientii care ajung la noi la spital muscati de animale. Sunt riscuri mari, dar nu avem ce face. Am luat legatura cu mai toate spitalele din tara si nimeni nu mai are astfel de vaccin pe stoc. Situatia a fost adusa la cunostinta si celor de la Directia de Sanatate Publica (DSP), sa gaseasca ei solutii", a declarat, joi, Lelia Croitoru, directorul medical al SJU Vaslui.

"Noi am gasit la un depozit vreo cinci cutii cu vaccin si speram sa ne fie trimise in cateva zile. Pana atunci, pacientii care ajung la spital sunt luati in evidenta si cand vor sosi vaccinurile ii contactam telefonic sa vina sa se imunizeze impotriva rabiei", a adaugat Lelia Croitoru.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea