Social

#tratament #speranta de viata #sistem sanatate

Sistemul medical din Romania, mai eficient decat in SUA sau Belgia

Romania se situeaza pe locul 33 intr-un top realizat recent de Bloomberg in ceea ce priveste statele lumii cu cele mai eficiente sisteme de sanatate. Realizarea clasamentului a avut in vedere tarile care ofera un raport echitabil pret - rezultate.

La realizarea topului s-au luat in calcul trei criterii: speranta de viata (60% din rezultatul final), pret relativ per capita, adica procentul din PIB alocat per capita (30%) si costul absolut per capita, ceea ce inseamna cheltuielile totale cu sanatatea per capita (10%), noteaza "Adevarul".

In Topul Bloomberg au fost incluse 48 de state, iar Romania s-a situat inaintea unor tari dezvoltate cum sunt Belgia, Danemarca si Statele Unite ale Americii.

La coada clasamentului s-au situat Serbia, Brazilia si chiar SUA. Potrivit "Huffington Post", exista o diferenta uriasa intre preturile mari ale tratamentelor in SUA si eficienta si calitatea acestora.

Sursa foto: realitatea.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea