INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Sistem de vindecare automata a ranilor

In loc de bandaje si plasture, firma puma nonabsorbanta care este introdusa in rana si acoperita cu o membrana transparenta. Aerul din jurul zonei in care se afla spuma este absorbit cu ajutorul unui aspirator, creindu-se astfel „presiune negativa“, care accelereaza vindecarea, previne infectiile si scade riscul aparitiei cicatricelor. La prima vedere, tratamentul VAC este mai costisitor decit bandajele obisnuite, dar, avind in vedere rapiditatea cu care se inchide rana, costurile ajung cam la acelasi nivel. Un studiu efectuat in Olanda demonstra ca, in ceea ce priveste pacientii, VAC le scade nevoia de a fi asistati de personal medical si ii face sa se simta mai bine. Sistemul a primit insa „aprobarea“ oficiala abia in decembrie trecut, cind oficialii militari americani au aprobat folosirea tehnologiei VAC in timpul zborurilor medicale menite evacuarii soldatilor raniti. Produsele VAC au fost responsabile in 2006 pentru 78% din veniturile de 1,4 miliarde de dolari obtinute de Kinetic. Directoarea Catherine M. Burzik afirma ca e loc de mai mult, ea anuntind ca intentioneaza sa creasca bugetul alocat cercetarii si dezvoltarii de la 2,6% din venituri in 2006 la 5-6% in anii viitori. Deocamdata, potrivit lui Burzik, intre 80 si 90% dintre rani sint tratate clasic, nu cu VAC, in pofida testelor care i-au demonstrat superioritatea. Printre inovatiile pe care Burzik vrea sa le puna la dispozitia consumatorilor se numara incorporarea analgezicelor in spuma non-absorbanta, dar si flexibilizarea produselor VAC pentru a acoperi un spectru mai variat de rani. Este planificata de asemenea dezvoltarea unei game de produse care sa fie utilizate pre si post VAC. Concurenta vine din urma Compania farmaceutica Smith&Nephew PLC, care este de doua ori mai mare decit Kinetic Inc., a anuntat ca va achizitiona BlueSky Medical Group, care tocmai cistigase o disputa cu firma detinatoare a patentului initial privind un produs similar VAC. Aceasta manevra, cred analistii, va determina compania pionier sa scada preturile sau ii va afecta cota de piata. Intre timp, Kinetic planifica intrarea pe piata asiatica, sau, cel putin, in India si China. In Japonia, a capatat deja aprobarea sa-si incerce tratamentul pe 11 persoane.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea