Social

#parafat acord asociere #siria ue acord

Siria si UE au parafat un nou acord de asociere

Siria si UE au parafat duminica la Damasc un nou acord de asociere, ce prevede acordarea unui ajutor financiar , in schimbul unor reforme economice.

Un acord de asociere a fost incheiat in 2004, dar nu fusese semnat de statele din UE din motive politice, relateaza AFP. Presedintele organismului de stat pentru planificare , Tayssir Raddaoui, si directorul adjunct al CE pentru afaceri externe, Hugo Mingarelli, au parafat textul, care trebuie semnat in prima jumatate a lui 2009. "Este un pas esential in relatiile cu UE", potrivit unui comunicat.

Siria era una dintre ultimele tari din Parteneriatul euro-mediteranean care nu semnase un astfel de acord, ce permite primirea unui ajutor financiar, in schimbul angajamentului de continuare a anumitor reforme economice.

Luna trecuta, CE a promis sa propuna in curand tarilor din UE un acord de asociere cu Siria, in urma stabilirii de relatii diplomatice cu Libanul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea