Social

#siria dialog sua #administratia obama

Siria doreste un dialog constructiv cu administratia Obama

Siria doreste un dialog constructiv cu Statele Unite, dupa ani de tensiuni, i-a spus liderul sirian, Bashar al-Assad, unui congresmen american in vizita la Damasc.

Relatiile dintre Siria si SUA s-au deteriorat din cauza sustinerii pe care Damascul o acorda Hamasului si Hezbollahului, relateaza Reuters. Insa Damascul il vede pe noul lider american Barack Obama mai putin dominat de ideologie decat George W. Bush si mai dispus sa amelioreze relatiile cu Siria.

Assad a subliniat importanta unui "dialog constructiv intre Siria si Statele Unite, bazat pe respect reciproc si interese comune". El a facut declaratia in cursul intalnirii cu Adam Smith, primul congresmen american care se duce in Siria de la preluarea functiei de catre Obama.

Assad i-a prezentat lui Smith o evaluare a politicilor din Orientul Mijlociu, dupa ofensiva israeliana din Fasia Gaza. Siria a sustinut Hamasul in acest conflict. Smith, membru al comisiei pentru relatii externe din Camera Reprezentantilor , a declarat ca SUA si Siria au de revolvat chestiuni spinoase, dar ca procesul trebuie sa inceapa.

"De asemenea, suntem de parere ca avem interese comune. Vrem pacea in regiune si vrem combaterea terorismului", a subliniat Smith. Bush a impus sanctiuni impotriva Siriei in 2004, mai ales din cauza sustinerii acordate de Damasc Hamasului si Hezbollahului, si le-a extins anul trecut.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea