Social

Sinuciderea, o moda printre adolescenti

Sapte tineri din Iasi au incercat sa-si ia viata in numai 24 de ore. Si un elev din Suceava s-a aruncat in rau si s-a inecat din cauza ca mama iubitei lui dezaproba relatia celor doi. Acestea sunt ultimele cazuri care demonstreaza ca tot mai multi tineri se confrunta cu probleme emotionale .

La sfarsitul saptamanii trecute, pe parcursul unei singure garzi, la Spitalul de Urgenta Sf. Ioan din Iasi, au ajuns sapte tineri care au incercat sa isi ia viata. De asemenea, un elev s-a sinucis si prietena sa este in coma la spital dupa ce a incercat sa il salveze. Tanarul de 18 ani s-a aruncat in raul Suceava din cauza unor neintelegeri cu iubita sa. Mama fetei nu era de acord cu relatia, iar baiatul a decis sa se sinucida.

El s-a dus la rau si de acolo si-a sunat iubita pentru a o anunta ca vrea sa se sinucida. Fata, in varsta de 16 ani, a ajuns in momentul in care tanarul se aruncase in apa. Ea a sarit in ajutor, insa nu a reusit sa il salveze. Medicii au incercat sa il resusciteze pe baiat, insa fara nici un efect. Fata a ajuns in coma la spital dupa ce a intrat in soc hipotermic , dar este in afara oricarui pericol.

Medicii spun ca, in ultimii doi ani, multe din tentativele de suicid care au ajuns la spital, au fost din randul tinerilor sub 25 de ani.

Depresia afecteaza 6% dintre adolescenti. In adolescenta, fetele sufera mai mult de depresie decat baietii. Depresia trebuie luata in serios si poate fi indicatorul unor tulburari tipice la adolescenta. Copilul deprimat transmite un mesaj despre starea lui emotionala dominanta si solicita ajutor.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, o suta douazeci si unu de milioane de persoane sufera de depresie nervoasa. Aceeasi institutie prevede ca, in 2020, aceasta boala va fi a doua cauza de incapacitate in lume.

Potrivit Comisiei Europene, persoanele care sufera de depresie ar reprezenta, in Europa, 4,5% din populatia totala.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea