Social

#sinucidere #cercetatori #mostenire genetica

Sinuciderea, determinata genetic? Iata ce au descoperit cercetatorii!

Un nou studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea John Hopkins indica faptul ca sinucigasii ar putea fi victimele unei predispozitii genetice. Cercetarea a fost efectuata folosindu-se teste de sange de la persoane care s-au sinucis si de la voluntari care nu au fost tentati sa isi puna capat zilelor.

Echipa coordonata de profesorul Zachary Kaminsky a descoperit ca in cazul sinucigasilor, testul de sange a scos in evidenta o modificare chimica a genei SKA2, persoanele cu tendinte sinucigase avand si un nivel scazut al acestei gene. SKA2 activeaza, la nivelul cortexului prefrontal din creier, zona care suprima senzatiile negative si controleaza reactiile impulsive.

Conform cercetatorilor de la Universitatea John Hopkins, genele alterate nu reusesc sa reduca nivelul stresului resimtit de unele persoane, impingandu-le pe acestea sa isi puna capat zilelor.

Rezultatele studiului stiintific i-au ajutat pe oamenii de stiinta sa stabileasca un model care a confirmat existenta tendintelor sinucigase in 80% din cazuri. In randul adolescentilor si tinerilor, acuratetea testului a crescut la 96%.

Sursa foto: inquisitr.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea