Social

Sindicatele din invatamant se tem ca majorarile salariale nu vor fi aprobate de Camera Deputatilor

Sindicalistii din invatamant sustin initiativa legislativa votata, marti, de Senatul Romaniei, privind cresterea salariilor profesorilor, dar se tem ca aceasta nu se va materializa, in conditiile in care au mai existat propuneri de acest fel, nefinalizate insa.

"Nu este prima initiativa de acest fel. Au mai existat propuneri de majorari salariale , care insa nu s-au finalizat", a declarat, pentru NewsIn, presedintele Federatiei Educatiei Nationale, Catalin Croitoru .

Si presedintele executiv al Federatiei Spiru Haret, Marius Nistor , este de parere ca despre majorarea salariilor se va putea vorbi numai dupa un vot favorabil al Camerei Deputatilor. "Oricum, o astfel de decizie era absolut normala, in cazul in care suntem interesati de calitate in educatie, daca vrem profesori motivati si daca vrem sa-i atragem pe tinerii absolventi in invatamant", considera Marius Nistor .

Senatorii au adoptat, marti, propunerile de modificare a Legii salarizarii cadrelor didactice, prin care lefurile profesorilor universitari ar urma sa fie marite cu 74 la suta, iar cele ale profesorilor din preuniversitar - cu 54 la suta. Majorarile ar urma sa se aplice retroactiv, incepand cu 1 ianuarie 2008.

Modificarile aprobate de Senat vor fi supuse la vot si in Camera Deputatilor.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea