Social

#bacalaureat #profesori #corectare #boicot #indemnizatie #fen fsli

Sindicatele din invatamant nu accepta oferta de Bac a ministerului

Profesorii au respins propunerea ministerului Educatiei de reducere cu 50% a indemnizatiei dascalilor pentru bacalaureat . Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant si Federatia Educatiei Nationale au refuzat diminuarea platilor, dar au anuntat ca participarea ramane la latitudinea fiecarui profesor.

Responsabilitatea pentru modul in care va fi afectat examenul le revine ministrului Finantelor, Gheorghe Pogea , si primului-ministru Emil Boc, cred sindicatele.

"Federatia noastra nu accepta ca membrii nostri de sindicat sa fie umiliti, primind  pentru  o activitate ce implica responsabilitati majore, sume derizorii de 2 sau 4 lei, in conditiile in care unii ministri ai Cabinetului Boc  - doamna  Monica Iacob Ridzi si domnul  Adriean Videanu – cheltuie iresponsabil, in plina criza economica, sume exorbitante, prin organizarea de actiuni festive sau prin acordarea de salarii de lux pentru personalul anumitor companii ale statului", a precizat FSLI intr-un comunicat de presa, citat de Realitatea.net.

FEN o acuza si pe Ecaterina Andronescu "care a lasat solutionarea acestei probleme pe ultima suta de metri".

Fata de anul trecut, profesorii care participa la examenul de Bacalaureat vor primi 50% din bani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea