Social

#locuri de munca #somaj #minister #angajat #sindicat #salariu minim

Sindicatele cer locuri de munca si salariu minim mai mare

Salariu minim de 800 de lei si noi locuri de munca – acestea sunt principalele cereri cu care sindicalistii merg astazi la intalnirea cu ministrul Muncii si reprezentantii patronatelor.

Sindicalistii isi motiveaza cererea de crestere a salariului minim prin faptul ca nu mai exista o putere de cumparare acceptabila pentru toata lumeam in conditiile in care in ultimele luni preturile au crescut mai mult decat salariile. In plus, potrivit Realitatea TV, sindicatele spun ca ar trebui majorate si salariile mici ale angajatilor romani.

Reprezentantii sindicatelor intentioneaza sa aduca in atentie si problema locurilor de munca, care se afla in scadere in ultimele luni. Liderii angajatilor cred ca ar trebui create noi locuri de munca mai ales pentru cei care au ramas fara serviciu din cauza crizei.

Ei considera ca reprezentantii Guvernului ar trebui sa vina cu o strategie prin care locurile de munca existente deja sa nu fie desfiintate , mai ales dupa ce in aprilie, rata somajului a fost de 5,7%, aproape dubla fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Guvernul si reprezentantii patronatelor vor trebui sa discute cu sindicalistii si despre calendarul miscarilor de protest pe care cei din urma le pregatesc pentru perioada urmatoare. Pe 5 iunie, confederatia Cartel Alfa va organiza o greva de solidaritate de 15 minute, dar si un miting in Capitala, la sfarsitul lunii viitoare. Saptamana trecuta, Blocul National Sindical ( BNS ) a organizat un mars de protest, la care au participat 8.000 de angajati din mai multe judete.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea