Social

Sindicalistii ieseni vor salariu minim de 800 de lei

O parte a sindicalistilor filialei iesene a CNS Cartel Alfa care au pichetat, ieri, Prefectura Iasi, au cerut ca salariul minim pe economie sa fie de 800 de lei, informeaza ROMPRES.

Protestul lor a fost declansat in semn de nemultumire fata de decizia guvernantilor de a nu majora salariul minim pe economie de la 500 la 540 lei, asa cum s-a stabilit la negocierile din decembrie 2007.

Liderul filialei Cartel Alfa, Constantin Trifan, a spus ca protestul va continua pana cand guvernantii vor respecta cuvantul dat in timpul negocierilor de la finele anului trecut. Marti, Prefectura a fost tinta sindicalistilor din filiala ieseana a CNSLR Fratia care au protestat din motive similare.

Cei mai virulenti au fost sindicalistii Sanitas, care in timpul protestului au solicitat demisia de onoare a ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Protestatarii au amenintat ca, in cazul in care nu le sunt rezolvate solicitarile, va fi declansata greva generala.

Neamt: protestatari mai putini decat fortele de ordine

In judetul Neamt, numarul sindicalistilor care picheteaza Prefectura, solicitand cresterea cu 40 lei a salariului minim pe economie scade de la o zi la alta. Ieri, in fata Palatului Administrativ se mai aflau doar 15 protestatari pe care ii pazeau cei 20 de jandarmi, politisti si subofiteri ISU.

Ioan Zaharia, liderul CNSLR Fratia, filiala Neamt, a declarat ca protestul va continua cel putin pana vineri, urmand ca saptamana viitoare sa fie declansate mitinguri de protest. Pichetarea incepe la 9.00 si dureaza o ora, timp in care liderii de sindicat inainteaza conducerii Prefecturii, in fiecare zi, aceleasi revendicari .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea