Social

#sindicalisti sanitas #marius petcu #reluare proteste #greva sanatate

Sindicalistii din Sanitas ameninta cu reluarea protestelor

Liderul Sanitas, Marius Petcu , a declarat miercuri, inainte de negocierile cu ministrul Sanatatii, ca sindicalistii se asteapta ca noii guvernanti sa respecte angajamentele luate de vechea conducere a ministerului Sanatatii, in caz contrar amenintand cu noi proteste la nivel national.

Petcu a reamintit ca in noiembrie 2008 se stransesera aproximativ 100 de mii de semnaturi necesare declansarii grevei, dar protestele au fost inghetate in urma negocierilor purtate cu ministrul de atunci, Eugen Nicolaescu.

"S-a ajuns la un acord cu vechea conducere, care prevedea o majorare rezonabila de salarii, crestere medie minima de 10%", a precizat Petcu, subliniind insa ca aceasta crestere urma sa fie insotita de alte drepturi, printre care mai multe sporuri sau prime de vacanta . Liderul Sanitas a spus ca intra la discutiile cu ministrul Ion Bazac cu dorinta de a vedea in ce masura noul ministru isi asuma aceste angajamente . "Maine si poimaine asteptam o pozitie transanta din partea guvernului", a mai spus Marius Petcu, precizand care sunt si cele doua variante postibile din punctul de vedere al sindicalistilor.

"Daca ni se acorda aceste drepturi suspendam actiunile de protest. Daca nu primim nimic ne intoarcem la situatia din noiembrie 2008, cand stransesem aproape 100 de mii de semnaturi pentru declansarea protestelor", a spus acesta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea