Social

#sindicalisti anp #administraţia naţională penitenciare #magistrati #inlocuirea din functie

Sindicalistii din penitenciare au pus gand rau unor sefi

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor cere ministrului Justitiei sa solicite incetarea detasarii a sase magistrati in functii de conducere la penitenciare .

Motivul acestei cereri este ca cei sase magistrati primesc salarii imorale si ar ocupa ilegal functii in sistemul penitenciar , potrivit unui comunicat remis vineri.

Cei sase magistrati vizati de FSANP sunt procurorul Gheorghe Spaiuc, director general adjunct al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, procurorul Danel Cristinel Sarau, director al Penitenciarului pentru minori si tineri de la Tichilesti, judetul Braila, procurorul Ionel Galca, director al Penitenciarului Baila, procurorul Mihaela Florina Focica, director al Penitenciarului Colibasi, procurorul Ioan Muresan, director al Penitenciarului Aiud, si judecatorul Mihai Ciorcas, directorul Penitenciarului Satu Mare.

"Dubla calitate pe care o detin directorii - magistrati se rasfrange si asupra salarizarii acestora, fiind de departe superioara nu numai celei din sistemul din care au fost delegati, cat si fata de directorii - functionari publici , fiind mai mare de 3-5 ori, ajungand pana la 23.000 RON/luna", se precizeaza in comunicatul FSANP.

De asemenea, se arata ca un simplu director - magistrat castiga, lunar, mai mult decat directorul general al ANP, care obtine venituri de 70 milioane de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea