Social

Sindicalistii de la Mittal Steel, protest la Bucuresti

Greva de avertisment se transforma in protest in Capitala. 45 de angajati ai Combinatului Mittal Steel din Galati protesteaza azi in Bucuresti. In acest fel ei cer majorarea salariilor cu 25%, in caz contrar amenintand cu greva generala. Vineri sapte mii de siderurgisti s-au aflat in greva de avertisment.

Sindicatul Solidaritatea, in care sunt inscrisi mai mult de o treime dintre angajatii combinatului, cere marirea salariilor cu 25%, insa administratia a oferit doar o majorare de 9,5%. Protestatarii sustin ca, in cazul in care principala lor revendicare nu va fi acceptata, vor declansa greva generala.

Astazi, la Bucuresti, ei cer desecretizarea contractului de privatizare a Combinatului Siderurgic Galati. Sindicalistii intentioneaza sa-si prezinte nemultumirile si la sediul Arcelor Mittal, de la Luxembourg, dar si la Comisia Europeana de la Bruxelles.

Vineri circa 7 mii de angajati-sindicalisti de la SC Mittal Steel Galati s-au aflat intr-o greva de avertisment de doua ore, in intervalul 10.00-12.00. Angajatii au cerut un salariu minim de baza, de 590 de lei, pentru un program complet de 170 de ore/luna. Celelalte salarii vor fi stabilite prin indexarea acestuia cu coeficientii de ierarhizare corespunzatori.

In schimb conducerea unitatii ofera un salariu minim pe economie de 440 de lei, o indexare de 7%, plus sporuri. Sindicatele mai vor prime anuale pentru ziua de nastere, de Pasti, Ziua metalurgistului, de Craciun si prima de vacanta. O alta revendicare se refera la salariile compensatorii pentru personalul disponibilizat.

Sindicalistii au amenintat ca in cazul in care nu le vor fi solutionate cererile, pe 21 martie sindicalistii vor organiza un miting de protest la Galati, iar pe 26 martie va fi declansata greva generala.

 

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea