Social

Sindicalistii de la Metrou se bat cu francezii care au preluat depoul

Nu muncim pe bani putini , pentru o firma de straini!, au scandat, ieri, sindicalistii de la Metrou in fata S.C. Alstom Transport S.A.

Societatea frantuzeasa Alstom a preluat, de doi ani, salariatii Metrorex care lucreaza in Uzina de reparatii si la depou . Ion Radoi, liderul Unitatea Sindicatul Liber din Metrou (USLM) si, totodata, senator PSD, a spus ca doreste o crestere a salariilor cu 17 procente, fara includerea sporurilor.

Radoi a declarat ca, in urma negocierilor cu conducerea Alstom, a obtinut o majorare a lefurilor cu 5 procente, in care sunt incluse si sporurile. Liderul USLM i-a acuzat pe cei din conducerea societatii Alstom ca au salarii de sute de milioane. In acest sens a prezentat un document unde se putea citi ca Gabriel Stanciu, directorul societatii, are o leafa de 308 milioane, iar Camelia Crangus, directorul de personal, are 212 milioane.

In replica, Gabriel Stanciu a declarat ca nu l-a vazut niciodata pe Ion Radoi fata in fata, la negociere participand alte persoane din conducerea sindicatului. In primul rand, ei au cerut o crestere cu 28 de procente si nu cu 17, cum au declarat.

Apoi, angajatii societatii noastre nu au fost platiti de Metrorex de 10 luni, salariile fiind platite dupa ce am facut un imprumut la banca. Noi le-am oferit acum o crestere cu 5% fara sporuri, o alta crestere cu alte 5 procente urmand a se face dupa ce ne vom primi banii de la Metrorex.

Salariul meu nu este cel vehiculat si nu este platit de Metrorex. Eu sunt director general la Alstom si ma ocup si de alte societati de transport. Drept urmare, sunt platit de Alstom, a declarat Gabriel Stanciu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea