Social

Sindicalistii de la metrou nu renunta la greva

Desi au fost chemati, in repetate randuri la intrevederi cu reprezentantii Ministerului Transporturilor, sindicalistii de la metrou spun ca nu s-a ajuns la nici un rezultat. Angajatii de la Metrou Bucuresti vor intra, azi, in greva generala, pe termen nelimitat, pentru ca revendicarile lor legate de majorarea salariilor cu 23% s-au soldat cu un esec. Liderul salariatilor de la metrou, Ioan Radoi, a declarat, pentru "8", ca reprezentantii ministerului nu au venit cu nici o solutie la solicitarile sindicalistilor, in cadrul intrunirii de ieri de la ora 16. "Pana acum nu ni s-a facut nici o oferta care sa ne determine sa renuntam la greva. Asteptarile mele nu sunt prea mari. As fi fost mai optimist daca nu mi s-ar fi propus o alta runda de negocieri pentru data de maine (n.red. azi), cand noi ar fi trebuit sa iesim in strada." De cealalta parte, ministrul transporturilor, Gheorghe Dobre, si premierul Calin Popescu Tariceanu vorbesc de o posibila majorare a salariilor abia dupa aprobarea bugetului pe 2006 in Parlamentul Romaniei. "La metrou (...) dupa aprobarea bugetului in Parlament, Ministerul Transporturilor va trebui sa elaboreze bugetele intreprinderilor pe care le coordoneaza, printre care si Metrorex, si in cadrul bugetelor de venituri si cheltuieli va putea sa fie stabilita suma pentru drepturile salariale", a precizat premierul Tariceanu.

In cursul zilei de ieri, Uniunea Federativa Sindicala " Atlas " s-a declarat solidara cu actiunile de protest ale angajatilor de la metrou, subliniind ca solutionarea revendicarilor sindicale este si o dovada de respect pentru bucurestenii care calatoresc zilnic cu metroul. (Dan L. Brumar)



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea