Social

Sindicalistii de la Galati vor porni "Caravana disperarii"

Sindicalistii de la "Solidaritatea", din cadrul ArcelorMittal Galati , vor porni, luni, intr-o "Caravana a disperarii", de pe platforma combinatului siderurgic catre sediul Guvernului. Siderurgistii galateni sunt nemultumiti de salarizare, de conditiile de munca si de nerespectarea obligatiilor asumate prin vanzarea SIDEX .
 
Un numar de 50 de salariati de la ArcelorMittal Galati vor porni luni, 17 martie, catre sediul Guvernului, intr-o "Caravana a disperarii", care va continua apoi catre AVAS, sediul central al ArcelorMittal, de la Luxembourg , si sediul Comisiei Europene, de la Bruxelles.
 
"Aceste proteste vor avea ca obiectiv sau motiv incalcarea legilor romanesti de catre patronii ArcelorMittal, nerespectarea salariatilor, carora nu le ofera conditii de munca si salarizare normale, precum si nerespectarea obligatiilor asumate prin Contractul de Vanzare-Cumparare al SIDEX", se arata intr-un comunicat de presa transmis de Gheorghe Tiber, liderul Sindicatului Solidaritatea. Reprezentantii muncitorilor vor depune petitii la Guvern si AVAS in 17 martie, la sediul ArcelorMittal din Luxembourg in 19 martie si la Comisia Europeana din Bruxelles in 21 martie.
 
MaSURI
» Greva generala
"Se va recurge la greva generala pe termen nelimitat si la greva foamei, cu ocuparea tuturor cladirilor sediilor, birourilor si altor active importante ale companiei, pana cand statul roman sau justitia va anula privatizarea frauduloasa a Sidex-ului si va dispune intoarcerea combinatului catre poporul roman", a declarat Gheorghe Tiber.
 
In prezent, toate cele patru grupari sindicale reprezentative se afla in conflict de munca cu administratia ArcelorMittal Galati.
 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea