Social

#greva #greva generala #sindicalisti #cartel alfa #anti-criza #ministri #demisie

Sindicalistii Cartel Alfa intra maine in greva generala

Sindicalistii de la Cartel Alfa intra maine in greva generala din cauza modului in care Guvernul a aplicat planul de masuri anti-criza . Protestul se va desfasura la nivel national in intervalul 9.00-9.15. Cartel Alfa mai avusese o greva de solidaritate pe 5 iunie si promite un miting la sfarsitul acestei luni.

Liderii sindicali spun ca impreuna cu patronatele fac un apel catre Executivul roman, cerand ajutoare de stat pentru mentinerea locurilor de munca, o legislatie a muncii in beneficiul angajatului, dar si corelarea salariului minim cu cheltuielile de fiecare zi. Potrivit Realitatea TV, liderii sindicali sunt de parere ca masurile propuse de Executiv sunt insuficiente pentru sprijinirea angajatilor si a societatilor in care acestia activeaza.

Cartel Alfa a mai avut in aceasta luna o greva de avertisment, chiar inainte de alegerile europarlamentare si promite un miting la sfarsitul lui iunie. Pe 5 iunie, ziua in care a avut loc greva de solidaritate, sindicalistii au cerut demisia ministrilor din cabinetul Boc care nu au luat inca masuri pentru a face fata crizei economice, respectiv ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, ministrul Agricuturii, Ilie Sarbu, ministrul Muncii, Marian Sarbu, ministrul Economiei, Adriean Videanu si ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.

La inceputul lunii mai, Confederatia Sindicala Cartel Alfa anunta ca, timp de o luna va trimite scrisori-tip, din partea fiecarui lucrator, membru de sindicat, catre Guvern si Presedintie, va organiza intalniri cu parlamentarii din fiecare circumscriptie, dar si greve de avertisment si pichetari la nivel judetean.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea