Social

Silvoterapia sau padurea ca remediu


O metoda prin care pot fi prevenite bolile respiratorii este silvoterapia, adica terapia cu ajutorul padurii. Aceasta intareste organismul si inlatura oboseala sau stresul. Medicii specialisti in balneoclimatoterapie indica aceasta metoda atat oamenilor sanatosi - pentru -, cat si celor bolnavi, in special de astm, bronsita cronica, hipertensiune , nevroze si insomnii. Aerul din padure este purificat, contine ioni negativi de oxigen care actioneaza pozitiv in cazul unor si poate avea efect , de favorizare a somnului, spune dr. Doina Dinu, medic balneolog in statiunea , judetul Harghita.
Plimbarile scurte prin padure, facute intr-un ritm de 3-5 kilometri pe ora, relaxeaza, activeaza circulatia sangelui , ajuta la oxigenarea creierului si stimuleaza functiile organelor vitale, spun specialistii. Fiecare sedinta de tratament trebuie sa se incheie cu o ora de odihna la umbra. Aceste plimbari au rolul de a cali organismul si de a combate oboseala si stresul. Daca metoda este practicata in concedii sau in timpul liber, plimbarile ajuta pacientii sa se refaca din punct de vedere emotional si energetic, adauga dr. Dinu. Printre bolile in care silvoterapia este contraindicata se afla cele infectioase si reumatice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea