Social

Si japonezii au maidanezii lor

Dupa ce un cetatean japonez a murit la Bucuresti muscat de un ciine, reprezentantii ONG-urilor nipone pentru apararea animalelor sustin ca maidanezii ar trebui omoriti daca ataca oamenii.

Intrebat de Cotidianul despre cazul japonezului ucis de maidanezul bucurestean, Yasuhiko Aida, ofiterul de presa al Societatii Japoneze de Prevenire a Cruzimii Impotriva Animalelor, acuza disfunctionalitatile legislative, dar si organizatiile similare din Romania, pe care le considera mult prea emotive. Problema se pune cu totul altfel. Ceea ce fac aceste organizatii nu inseamna o protectie reala a animalelor. In cazul in care provoaca leziuni oamenilor, ele trebuie ucise. Problema e ca voi puneti caruta in fata boilor.

Prea putine incidente cu ciinii fara stapin

In ce priveste Japonia, Aida adauga ca anual sint raportate 6.000 de accidente provocate de ciini, numai 13% dintre acestea implicind ciinii fara stapin. Legislatia nipona prevede ca proprietarii de ciini sa-si inregistreze patrupedele. In caz contrar, ei sint obligati sa plateasca o amenda de 3.000 de dolari, suma care, din iunie anul acesta, se va ridica la 5.000 de dolari. Asa se explica numarul redus de accidente de acest gen din Japonia. Ar mai fi inca un motiv, si anume ca japonezii prefera ciinii mici, de apartament, adauga Yasuhiko Aida. Acesta este de parere ca Guvernul de la Bucuresti trebuie sa previna inmultirea numarului de ciini fara stapin. Aveti nevoie de amenzi dure si de programe educationale . In primul rind, oamenii sint cei care ar trebui protejati, spune reprezentantul Societatii Japoneze de Prevenire a Cruzimii Impotriva Animalelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea