Social

Shakespeare digital

Bibliotecile “Bodleian” din Oxford si “Folger Shakespeare ” din Washington vor transpune pe suport digital cele 75 de editii ale operelor lui William Shakespeare tiparite in format in-cvarto inainte de 1641.

Cele doua institutii au urmat exemplul Bibliotecii Britanice care a facut acelasi lucru lucru cu colectia sa de editii in-cvarto inca din 2004, dupa cum informeaza Reuters. Nu exista manuscrise ale pieselor lui Shakespeare, editiile in-cvarto ale acestor scrieri fiind cele mai apropiate de epoca sa.

Prin acest demers, documentele vor putea fi puse la dispozitia publicului larg, in prezent ele neputind fi consultate decit de specialisti. Procesul de descarcare online a editiilor va incepe luna viitoare si va dura aproximativ un an. Biblioteca Bodleian din Oxford are 55 de copii in-cvarto, dupa cum a spus purtatoarea de cuvint a institutiei, Oana Romocea. Publicitate
 
“Fiecare in-cvarto este diferit, deci este foarte interesant din perspectiva compararii documentelor”, a mai spus aceasta. “De exemplu, unele versuri celebre din “Hamlet” exista intr-un exemplar in-cvarto, dar nu exista in altele sau sint diferite”, a mai explicat Romocea. Shakespeare a scris cel putin 37 de piese de teatru , unora dintre ele fiindu-le recunoscuta paternitatea de-abia in ultimii ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea