Social

#alegere avocat #avocat

Sfaturi practice pentru alegerea unui avocat

Fiecare persoana poate sa treaca in viata de zi cu zi prin fel si fel de situatii, iar in urma unor anumite experiente poate sa ajunga sa fie trasa la raspundere in fata legii.

 

Ei bine, persoanele care trebuie sa ajunga in fata legii, cu siguranta vor dori sa isi aleaga cel mai bun avocat care sa le reprezinte, asa ca in continuarea acestui articol vor fi prezentate cateva sfaturi practice pentru alegerea unui avocat consultanta sau a oricarui alt tip de avocat.

Persoanele care au nevoie de serviciile unui avocat, trebuie sa aiba la cunostinta faptul ca avocatii de regula sunt specializati in diferite tipuri de cazuri. Exista de exemplu avocati care prefera sa se ocupe de procesele legate de divort, in timp ce alti avocati aleg sa se ocupe de procesele firmelor, iar alti avocati se pot ocupa de diferite alte procese.

In functie de motivul pentru care trebuie sa se prezinte in fata instantei, oamenii trebuie sa stie spre ce tip de avocat trebuie sa se orienteze, pentru a putea apoi sa acumuleze cat mai multe informatii despre avocatii din oras.

Cei care locuiesc in orase mai mari, pot opta pentru o casa de avocatura de exemplu, iar odata ce se prezinta la sediul casei de avocatura si isi prezinta problema, cu siguranta pot fi orientati spre serviciile unui avocat.

Cei care trebuie sa isi aleaga singuri avocatul pot merge si pe feeling, insa daca feelingul da gres, atunci o pot pati rau de tot, mai ales daca trebuie sa fie reprezentati intr-un proces foarte important.

Persoanele care au nevoie de serviciile unui avocat trebuie sa isi indrepte atentia spre acei avocati care sunt foarte sinceri si corecti in relatia pe care o au cu clientii. Ce inseamna acest lucru?

Ei bine, atunci cand le este prezentata problema avocatii in mare parte cam cunosc rezolvarea problemei. Exista avocati care sunt sinceri cu clientii si le spun cu aproximatie care ar fi rezolvarea problemei, si estimeaza care ar fi decizia instantei indiferent ca aceasta le este favorabila sau nu.

Exista insa si avocati care le ascund adevarul clientilor, si promit sa faca lucruri pe care nu le pot face. Exista avocati care promit ca pot scapa clientii de inchisoare si solicita bani multi pentru serviciile lor, insa ei sunt constienti de faptul ca nu pot sa isi indeplineasca promisiunea.

Onorariul avocatului este un alt aspect care conteaza foarte mult. De ce? Pentru ca un avocat care are un onorariu foarte mare cu siguranta va face tot posibilul sa isi multumeasca toti clientii, pe cand un avocat care are un onorariu mic nu isi va da la fel de mult interesul pentru cazuri.

Reputatia avocatilor este un alt criteriu in functie de care acestia sunt alesi, iar reputatia este oferita de numarul proceselor castigate, dar si de numarul proceselor pierdute odata cu trecerea timpului.

Asadar, acestea sunt doar cateva criterii importante de care trebuie sa tina cont toti cei care au nevoie de serviciile unui avocat, pentru a fi reprezentati in fata legii.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea