Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Sfaturi din Franta pentru combaterea efectelor caniculei

Autoritatile romane au cerut ajutorul Guvernului francez pentru a combate canicula. Trei medici au venit special din Franta pentru a ajuta Ministerul Sanatatii sa conceapa un plan de combatere a efectelor caniculei. Specialistii Ministerului Sanatatii au reusit sa elaboreze, impreuna cu medicii francezi, un plan de actiune pentru spitale si echipele de interventie de pe teren. Planul prevede ca, in perioadele in care temperaturile urca peste 40 de grade, spitalele sa suplimenteze numarul medicilor si asistentelor care lucreaza in echipele de urgenta. "Spitalele sunt organizate in structuri speciale pentru o astfel de perioada. De asemnea, am instituit un sistem de supraveghere sanitara. In astfel de perioade, am chemat tot personalul din sistemul de urgenta, nimeni nu a mai plecat in concediu, pentru a evita supraaglomerarea", a precizat Loic Josseran, director de misiune Institutul de Supraveghere Sanitara, Franta. Planul prevede, de asemenea, si masurile pe care trebuie sa le ia autoritatile locale. Astfel, in orasele mari vor trebui organizate camere dotate cu aer conditionat in care trecatorii sa poata intra sa se racoreasca si sa bea apa. Masurile recomandate de medicii francezi au la baza experienta dramatica din 2003, cand 15.000 de oameni si-au pierdut viata in Franta din cauza caniculei. In 2006, cand autoritatile franceze au reusit sa puna in aplicare un plan de combatere a efectelor caniculei, numarul victimelor a scazut la 2.000 de persoane.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea