Social

#sfantul andrei #obiceiuri #traditii

Sfantul Andrei – traditii si obiceiuri pe care toata lumea le respecta in aceasta zi sfanta! Ce sa faci pentru a tine strigoii la distanta

In fiecare an, pe data de 30 noiembrie, sarbatorim ziua Sfantului Apostol Andrei, ocrotitorul Romaniei. Aceasta sarbatoare, care este una dintre cele mai importante sarbatori religioase de peste an, a atras de-a lungul timpului o multime de obiceiuri si traditii. 

Traditii si obiceiuri de Sfantul Andrei

De Sfantul Andrei nu se dau bani de imprumut. Se spune ca acest obicei aduce paguba in casa celui care da bani.

O traditie respectata de sute de ani, in care oamenii inca cred si de la care nu se abat este sa pui grau la incoltit. Se spune ca in functie de cat de mare va creste acesta pana in ziua de Anul Nou, pe atat de mare va fi norocul persoanei respective in toate domeniile anul care urmeaza.

De sfantul Andrei fetele nemaritate pun bucuioc sub perna pentru a-si visa ursitul. Se spune ca cel pe care-l viseaza in aceasta noapte, acela va deveni sotul lor.  

Tot in ziua de Sfantul Andrei se pun crengute de mar sau prun in apa. Daca acestea infloresc in ajunul Craciunului, inseamna ca Anul Nou va aduce roade bogate, dar si belsug in casa.   

Pentru ca in aceasta zi se crede ca spiritele rele bantuie casa, canile si oalele se intorc cu gura-n jos. Totodata, in aceasta zi, cei care stau la casa, pun cate 12 capatani de usturoi care sa tina strigoii la distanta.

Tot pentru a proteja casa de strigoi, oamenii dau cu usturoi pe la geamuri si usi, pentru ca acestia sa nu intre in case.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea