Social

#sfanta maria mica 2022 #sfanta maria mica #pomana #traditii si obiceiuri

Sfanta Maria Mica 2022. Traditii si obiceiuri. Ce trebuie sa dai astazi de pomana

In fiecare an, pe 8 septembrie, este sarbatorita Nasterea Maicii Domnului, cunoscuta si ca Sfanta Maria Mica. Aceasta este prima mare sarbatoare din Anul Nou Bisericesc.

 

Aceasta este o zi dedicata rugaciunii. Cei care isi doresc copii se roaga astazi catre Fecioara Maria, iar cei singuri se roaga pentru a-si gasi linistea in dragoste. Se spune ca in aceasta zi, cei care sunt in cautarea iubirii, sau femeile care-si doresc un copil, sunt mai scultate ca oricand.

Trditii si obiceiuri de Sfanta Maria Mica 2022! Ce NU trebuie sa faci sub niciun chip

De asemenea, sarbatoarea anunta inceputul unor activitati specifice de toamna, precum culegerea unor plante si fructe tamaduitoare, batutul nucilor, culesul viilor, semanatul graului, orzului si secarei.

Ca la orice mare praznic, in aceasta zi nu se fac treburi casnice, nu se spala rufe si nu se face curatenie pentru a nu atrage raul.   

Se spune ca cei care gatesc in ziua de Sfanta Maria Mica pot atrage asupra lor boli grave.

In dimineata de Sfanta Maria Mica se aprinde o candela care se pune langa icoana Maicii Domnului si se lasa sa arda pe tot parcursul zilei. Se spune ca aceasta va alunga spriritele rele.

In unele zone ale tarii se spune ca daca in ziua de Sfanta Maria Mica ploua, toamna va fi una mohorata si ploioasa.

Sfanta Maria Mica 2022. Ce este bine sa dai de pomana  

In ziua de Sfanta Maria Mica credinciosii impart pachete celor saraci. Aceste pachete trebuie sa fie insa sfiintite de preot inainte de a le da de pomana. De asemenea, este important ca pachetele sa fie oferite din suflet si nu din obligatie.

Potrivit traditiei, in aceasta zi se impart fructe de toamna precum prune si struguri. Se spune ca acestea se impart pentru sufletul mortilor, pentru a li se ierta pacatele si pentru a primi din roadele de toamna si pe lumea cealalta.

Nasterea Maicii Domnului – 8 septembrie

Nasterea Maicii Domnului este primul praznic din Anul bisericesc, care incepe la 1 septembrie. Fecioara Maria s-a nascut din parinti foarte inaintati in varsta, Ioachim si Ana, ca rod al rugaciunii lor. Tatal ei era din semintia lui David, iar mama ei din cea a lui Aaron. Sfanta Scriptura nu ne ofera informatii despre Nasterea Maicii Domnului. Acest eveniment este relatat numai de Traditia Bisericii, consemnata in cartile de cult si in unele scrieri, precum Protoevanghelia lui Iacov, din secolul al II-lea. Nascuta in chip firesc din Dreptii Ioachim si Ana, Maica Domnului a fost si rodul rugaciunilor parintilor ei. Ea va fi cea aleasa sa daruiasca trup de om lui Dumnezeu-Fiul, Mantuitorul nostru Iisus Hristos.

Sarbatoarea Nasterii Maicii Domnului este prezenta si la copti si la sirieni, separati de Biserica Ortodoxa dupa al patrulea sinod ecumenic, ceea ce denota ca inceputul ei trebuie pus intre sinodul trei ecumenic (431) si sinodul al patrulea (451).

Aceasta sarbatoare a fost adoptata in Apus in vremea papei Serghie I (687-701).

CITESTE SI: 3 rugaciuni catre Sfanta Maria. Credinciosii se roaga pentru iertare, noroc in dragoste si  daruirea de prunci  

Sursa foto:  stirileprotv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea